Termometr z sondą jest niezwykle ważnym przyrządem pomiarowym przy przygotowywaniu różnego rodzaju mięs, pieczywa lub ciast, aby móc sprawdzić czy potrawy są dobrze upieczone również w środku. Stosowanie urządzenia jest bardzo proste: wystarczy tylko wkłuć sondę do mięsa i już możemy sprawdzić jego temperaturę. Termometr posiada alarm, który sygnalizuje przy odpowiedniej temperaturze lub upływie określonego czasu. W urządzeniu można ustawić rodzaj mięsa i jednostkę pomiaru (Celsius/Fahrenheit). Rodzaje mięsa: wołowina, jagnięcina, cielęcina, hamburger, wieprzowina, indyk, kurczak i ryba. Można też ustawić stopień upieczenia potrawy mięsnej: rare, medium-rare, medium, medium well oraz well done. Praktyczne podświetlenie wyświetlacza pomaga w ustawieniu termometra.
Cechy produktu:
-funkcja alarmu (temperatura i czas)
-ustawienie rodzaju mięsa
-°C/°F: jednostka pomiaru w stopniach Celsjusza/Fahrenheita
-podświetlenie wyświetlacza
-zakres pomiaru: 0°C...+250°C
-zasięg RF: 30 metrów
-odliczanie od 99:59
-Wymiary produktu: 11,5x6x2 cm
-Waga produktu: 0,1 kg
-Wymiary uchwytu do produktu: 2,5x7x5,5 cm
-Długość igły: 17 cm
-Długość przewodu igły: 120 cm
-Wymiary opakowania: 18,5x9,5x4,5 cm
-Waga opakowania: 0,2 kg
Do zasilania potrzebne są 4 baterie AAA, które nie są w zestawie.