Jesteś fanem grillowania i nie chcesz z niego rezygnować w chłodniejsze dni? Teraz pomożemy Ci sprawić, że Twoje grillowe przyjęcie będzie magiczne o każdej porze roku!
Każdy z nas lubi potrawy z grilla. Jasne, niektórzy wolą mięso, a inni sery czy nawet warzywa, ale wszyscy możemy się zgodzić, że jesteśmy otwarci na wielkiego grilla o każdej porze. Dzięki nowoczesnym urządzeniom kuchennym jest to możliwe już nie tylko latem, ale także w chłodniejsze dni.
Sekretem grillowania może być wiele rzeczy, ale kilka kluczowych wskazówek pomoże Ci uzyskać chrupiący wygląd zewnętrzny i chrupiące, pyszne wnętrze:
Używanie spryskiwaczu oleju: używanie oleju pomaga zapobiegać wysychaniu i przywieraniu żywności do rusztu grilla. Użyj rozpylacza oleju, aby uzyskać tyle oleju na żywności, ile zaplanowałeś. Nie tylko możesz gotować zdrowiej, ale także zaoszczędzić pieniądze.
Planujesz już zebrać przyjaciół lub rodzinę na grilla, gdy tylko pojawią się pierwsze ciepłe promienie słońca? A gdy data jest już ustalona, zastanawiasz się jakie danie przygotować, aby wszyscy byli zadowoleni? Nie jest to łatwe, bo każdy z nas jest inny i ma inne upodobania. Trzeba liczyć się z prawdziwymi miłośnikami mięsa, ale nie zapominać też o wegetarianach. Dlatego właśnie grillowanie jest tak świetnym pomysłem, bo na ruszcie można zjeść różne potrawy, więc na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Oto kilka klasycznych potraw z grilla, z którymi zdecydowanie nie można się pomylić:
Popularność hamburgerów jest nie do przebicia w kuchni plenerowej. Każdy z gości może wypełnić swoją bułkę tym, na co ma ochotę, według własnego gustu. Jego przygotowanie nie stanowi problemu nawet dla początkujących grillowiczów, a Ty z pewnością zachwycisz swoich gości świeżo zgrillowanym, soczystym, wytrawnym, mielonym mięsem. Jeśli jednak nadal nie jesteś pewien, dorzuć do zestawu wielofunkcyjny termometr kuchenny, który pozwoli Ci dostosować rodzaj mięsa i poziom gotowania.
Pierwsza gotowana potrawa ludzkości do dziś nie straciła na popularności. Jego nieprzemijający sukces leży w jego różnorodności, co czyni go doskonałym wyborem dla Twojego grilla. Przygotowania do grillowania na świeżym powietrzu zbliżają ludzi po długiej zimie. Przygotuj wszystkie składniki i pozwól swoim gościom samodzielnie nabić na szpadki ich ulubione potrawy. W ten sposób upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu, a oprócz stworzenia dobrej atmosfery możesz mieć pewność, że każdy zje to, co naprawdę lubi. Nasz 25-częściowy zestaw do grillowania zawiera 6 szpikulce do szaszłyków.
Jeśli szukasz prawdziwie niezapomnianego smaku dla firmy i czujesz się dobrze w świecie grilla, udaj się do rzeźnika po żeberka. Grilluj różne warzywa i podawaj z ekscytującym sosem! Potem wystarczy już tylko sprawić, by wszyscy przytaknęli.
Używaj małych ziemniaków: do grillowania najlepsze są woskowe ziemniaki z mniejszą ilością skrobi, ponieważ nie rozpadają się podczas grillowania. Mogą to być czerwone, żółte lub białe ziemniaki. Przekrój je na pół, dopraw do smaku i grilluj bezpośrednio na węglu. Ziemniaki będą chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku.
Jeśli masz ochotę na grillowanie, ale nie masz jeszcze potrzebnych narzędzi, przejrzyj nasz sklep internetowy, aby znaleźć odpowiedni grill i akcesoria.
Zapisz się do naszego newslettera, aby być pierwszym, który dowie się o nowych produktach, ofertach i zniżkach.